Bankroll,amiből mindig kevés van

2014.01.09 12:35

Mi az a négyes egység?

A Bankroll a rulettjátékosok mumusa

A legtöbb dilemmát a játékosok körében az okozza, hogy el kell dönteni, hogy a meglévő játékpénz mire elég? Milyen játékstratégiát válasszon, és legfőbb képen a pénze vajon elég-e a stratégia befejezésére.

Magas, vagy alacsony Bankrollal érdemes a játékot elkezdeni?

Fogas kérdés! A többség nyilván a magasabb Bankrollra szavazna. Én személy szerint az alacsony induló Bankrollnak vagyok a híve. (10 € 0,01 €-os asztalon) Legkisebb alaptéttel kezdem felépíteni a Bankrollomat. A leghelyesebb stratégia, hogy addig nem emelünk alaptétet és progressziót, amig nem termeltük ki a kockázati fedezetet.

Mit jelent a kockázati fedfezet?

Az a Bakroll többlet, ami azt eredményezi, hogy a folytatásban már a megnyert többletpénzt kockáztatjuk. Ennek a terhére már megengedett, sőt ajánlott a magasabb nyereség elérése érdekében a nagyobb kockázatvállalás. Ennek az eredménye kétirámnyú. Vagy egy nagyobb  nyereményt tudunk elérni, vagy vesztünk, és visszakerülünk az alapállásba, azaz az induló Bankrollhoz. Érdemesd meggondolni, hogy mit jobb veszíteni a kaszinó asztaloknál. Pénzt, vagy időt?

A Barkroll alakulását befolyásoló tényezők

 

  • Választott stratégia (program,vagy egyéni)
  • Választott játékstratégia (ahogyan játszunk)
  • Választott alaptét
  • Választott progresszió
  • Választott intervallum

Más-más stratégiák más mértékű Bankrollt ígényelnek. Amit fent írtam az esetemben egyes programok használatához igazodik, de legfőbb képen a számjegyeken alapuló stratégiámhoz, aminek az eredménye nem a meglévő Bankroll függvénye. Vesztes játékban megtörtént nem is egyszer, hogy egészen minimális Bankrollról tornáztam vissza az induló pénzt, és a folytatásban tetemes nyereséget értem el. Bármennyire hangzik hihetetlennek a konkrét eset 0,75 € -ról szól 0,01 €-ós asztalon. A lehetetlen csak ott létezik, ahol hisznek is benne. A gondolkodás iskolája pontosan erről szól;...hogyan tudjuk megzabolázni a lehetetlent.Hogyan lehetséges, hogy ami másnak véletlen, az a számunkra kiszámítható szükségszerűség? Márpedig igaz, és ellentétben a korábbi évekkel, ezt már nem csak én állítom egyedül.

Ajánlom a bejegyzéshez kapcsolódó két másdik írásom elolvasdását is:

 

Téma: Bankroll,amiből mindig kevés van

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása