Alaptét, ami sok tévedés alapja!

2014.01.09 14:02

Mi az a négyes egység?

.

 

Egy új fejlesztésű programon dolgozunk, aminek az a lényege, hogy a játékos saját maga tíz perc alatt képes arra, hogy beállítsa bármelyik kaszinó bármelyik asztalát automatizált tétadásra. Ez egy olyan "tanuló" szoftver, ami sokkal többre képes, mint a jelenleg ismert rulett botok bármelyike. Nem csak arra lesz képes, hogy automatikusan játsszon helyettünk, hanem arra is, hogy mindenki saját fejlesztésű stratégiáira is megtaníthassa.

A beállítása felhasználó barát lesz, így olyanok számára is elérhetővé válik, akiknek semmilyen programozási alapismeretei nincsenek. (Ha nem akarsz lemaradni a fejlesztés eredményéről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy azonnal információt kaphass az elkészültéről.) 

A bevezető úgy tartozik a témába, hogy ennek apropóján hozzá kezdtünk több kaszinó beállításába. (Ez a programrész már működik) Ennek az a célja, hogy egy letöltő oldalon, mielőtt valaki hozzá kezdene egy rulett-asztal beállításába, megnézheti, hogy az ajánlatok között szerepel-e már az asztal. Ha igen, akkor csak a fájlt kell letöltenie, és máris indíthatja a robotot.

A kitűzött cél mind több  olyan kaszinó felkutatása, ahol vannak olyan játékasztalok, ahol lehet alacsony alaptéttel játszani. Az eredmény lesújtó. Olyannal is találkoztam, hogy szó szerint a kaszinó átveri a regisztrálót. A gyakorló játékban van alacsony tét (0,01-0,1), a valós pénzes játékban már 1 egységnyi zseton a minimálisan megjátszható alaptét. Ráadásul csak fenyegetéssel (Nemzetközi Játék Felügyelet) tudtam a pénzemet visszakapni, pedig egyetlen zsetont sem pörgettem meg a játékban.

Ha egy kaszinó gyanússá válik számodra, ne játssz benne, hanem azonnal indítsd el a pénz visszakérését.

Ez volt a rosszabbik eset. Többségében ilyenről nincs szó, csak számos kaszinó nem tesz lehetővé alacsony alaptétet, így ezekbe jobb nem is beregisztrálni.

 

Miért fontos az alacsony alaptét?

  • Alacsonyabb alaptétes asztalon is ellehet érni magas találatot (Gyüjtő oldalamon rengeteg példát találsz)
  • Megváltozik a Bankroll-arány

Mit értünk a Bankroll-arány megváltozásán?

 

Az első részben írtam, hogy alacsony bankrollal és alacsony alaptéten játszom. A példában 10€-t írtam 0,01 €-os asztalon. Egy 1 €-os asztalon ez pont a százszorosának felel meg. Pontosan ez a megtévesztő a dologban. Ugyanis az 1 € szubjektíven nem tűnik soknak. Szinte értéke sincs, mert csak az 1-et látjuk és rejtve marad az a tény, hogy ez eurós asztalon rögtön 300 Ft-ot jelent. Mennyivel kisebb az 1, mint a 300? Pontosan 300x-osával, csakhogy a valóságban a kettő egyenlő, és sok játékos ezt hagyja figyelmen kívül. Hagyja magát megtéveszteni az érzékszervei által. 1-et látunk a 300 helyett!

Márpedig, ha ez igaz, akkor a Banrollt is meg kell szorozni százzal. Így az arányok megtartása mellett az 1 €-val szembe már nem 10 €-t kell állítani, hanem 1.000 €-t. Na ez az ami nem mindegy!

Miért fontos az arányok megtartása?

.

Azt hiszem nem nehéz belátni, hogy ennek az oka pontosan abban van, ami a négyes egység logikájából fakad. Nem mindegy, hogy 10 €-val 0,01-es alaptéten 100 pörgetésre elegendő zsetonunk van, míg az 1 €-os alaptétnél ugyanez a Bankroll mindösszesen 10 pörgetésre elegendő. Ha egy stratégia végig játszásához (maradjunk a szélsőségeknél) 100 pörgetésre van szükség, akkor a 10 € 0,01 alaptéttel pont elég. At 1 €-os alaptét esetében, hogy az adott stratégiához rendelt pörgetés számhoz a Bankrollunk elegendő legyen 1.000 €-ra van szükséged.

Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet, vagy nem szabad 1 €-os asztalon játszani. Akár 5 €-os alaptéttel is játszhatsz, ha valóságosan van annyi pénzed. Önkényesen ezt nem hághatod át a veszteség elszenvedése nélkül.

A hibássan megválasztott alaptét azt eredményezi, hogy az adott stratégiához (Saját, vagy játékprogram) a Bankroll függvényében a startégia nem játszható végig és veszteséget eredményez. Akár úgy, hogy az utolsó szükséges pörgetésre már nem marad zsetonod, vagy akár úgy is, hogy a korábbi veszteség visszanyeréséhez nem marad elég tőkéd. Az eredmény (veszteség) tekintetében ez abszolút mindegy!

 

(Ez az oldal folyamatos tartalom feltöltés alatt áll. A folytatásban külön lesz majd szó a kaszinókról, és a kaszinó átverésekről is)

Téma: Alaptét, ami sok tévedés alapja!

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása