Kivárásos stratégia halála

2014.04.13 17:48

A rulettben mit értünk kiváráson?

 

A legtöbb játékos azon vérzik el, hogy amikor azt látja, hogy régen volt fekete, akkor elkezd tétet rakni a pirosra, vagy fordítva. Egy dologról feledkezik meg! A külső tétek nyereményszorzója 2. Azaz felteszel 1 db zsetont, és nyersz 2 db-ot. Ha veszít, és vissza akarod nyerni a korábban feltett zsetonokat, akkor dupláznod kell. ( 1-2-4-8-16-32-64-128-256-512-1024) Hoppá! Már rég nincs is pénz a számládon! De még ha lenne is. Ha nyersz, akár a feltett 1024 zsetonnal, akkor is csak az induló alaptét 1 db zsetont nyerheted meg. Érdemes ennyit kockáztatni 1 db nyereségért. Nem!

 

Tegyük fel már 15x nem jött a piros. Elkezdesz tétet rakni. A 11. pörgetésnél már 1024 van fent, és még ehhez jön a korábban feltett, és elvesztett tét is. A baj ott van, hogy egy szín eltolódása akár 30 pörgetés felett is lehet. Márpedig akkor búcsút inthetsz a Bankroll  -nak. Én magam mértem olyan eltolódást, amikor két számvégződést figyeltem. Az egyik 57 pörgetésig nem jelent meg, a párja pedig csak a 37. pörgetésre talált. Amikor bevillan a fejedben, hogy ez, vagy az már régen volt, azonnal felejtsd el, mert ami eddig nem volt, az közel nem biztos, hogy lesz is. Leaglábbis annyi  időn belül, amit még a Bankrollod kibír.

 

A rulettben mit értünk eltolódáson?

 

A két fogalom azonosnak tűnik, mégis van különbség. A kivárás egy konkrét esdemény bekövetkezésének a kivárását jelenti. Az eltolódás egy összetett stratégiához rendelt bekövetkezés,ami statisztikailag mért adatokon alapul. A nagy számok törvénye alapján az alkalmazott stratégi egyedi tulajdonsága, ami stratégiánként változhat. Például a Rulett Ödögtánc stratégia esetében ez azt jelenti, hogy a legnagyobb mért eltolódás 15 pörgetés. Azaz a bekövetkezése konkrét pörgetésszámban fejezhető ki. Ehhez tudjuk csak hozzárendelni az intervallum állítás lehetőségét, ami nem jelent mást, mint a statisztikailag meghatározott találat bekövetkezésének a pörgetés száma. Az Ördögtánc esetében ez 0-15 pörgetést jelent. Az eltolódásra az is jellemző, hogy minél jobb egy stratégia, annál ritkábban jelentkeznek az eltolódások. (Rulett intervallum beállítása)

 

 

Téma: Kivárásos stratégia halála

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása