Intervallum fogalma a rulettben

2014.01.14 23:52

Mi az a négyes egység?

Az intervallum jelentése

 

Nehéz úgy megérteni valamit, ha nem igazán ismerjük egy adott szó jelentését, vagy ha ismerjük is, nem tudjuk értelmezni egy adott témával összefüggésben. Ezzel a fogalommal is ez a helyzet.

Az intervallum kifejezés azt jelenti, hogy "Valamilyen értékek közé eső rész, távolság."

Hogyan kerül a csizma az asztalra? 

 

A tapasztalataim azt mutatják, hogy a progresszióhoz hasonlóan a játékosok többségének ez is kivül esik a látókörén, pedig ennek a megértésén nagyon sok múlhat. Nem ritkán minden, azaz a Bankroll, amit elhappol előle a kaszinó. A tudatos játéknak ez is egy fontos eleme.

A rulett esetében ezt a pörgetések számára lehet a legérthetőbben lefordítani. Ezt több oldalról is vizsgálhatjuk:

  • Egy alkalmazott stratégiának mekkora a statisztikailag meghatározható találati tartománya? Azaz hány pörgetésen belül garantált a találat.
  • A meglévő Bankroll a megválasztott alaptét, és progresszió mellett hány pörgetésig elég?

Ezek az oda visszaható alapkérdések. Csak egy példa. (Szándékosan szélsőséges)  Nálam 152 pörgetésre volt szükség, hogy az utolsó ki nem pörgött szám is kipörögjön. Az általam ismert legmagasabb szám 258 pörgetés. Akkor ez mit is jelent? Azt, hogy az egy szám eltalálásának az intervallum tartománya 0-258 között van. Ezen belül garantált a találat. Ha ezt megemelnénk 2 db számra, akkor jelentősen változna ez a szám.

Megjátszható? Igen! De csak egyetlen feltétellel. Akkor, ha a meglévő zsetonunk mondjuk elég tíz pörgetésen keresztüli emelésre, és ennek alapján az első tétet a 248. pörgetés után tesszük fel. Ezzel a kocka el is van vetve. Lehetetlen megjátszani!  Nem a találat miatt. Nincs az a játékos, aki képes lenne lejátszani, mert ez a 258 körüli eltolódás lehet, hogy egy évben egyszer fordul elő, így az összes pörgetés tét nélkül futna, mert a találatok előbb fognak bekövetkezni, mint a 248 pörgetés.

Ebből jól látszik, hogy nem mindegy, hogy egy választott stratégiának milyen a statisztikailag feldolgozható találati intervalluma. Azaz az a pörgetési távolság, ami indulástól a találatig tart. Így válik megkerülhetetlenül fontossá az intervallum megértése, és alkalmazása a játékainkban. Pontosan ez indokolta, hogy a programjainkba bekerült az állíthatósága.

 

Az igazság pillanata

Sok ember, sokféle stratégia kidolgozásával foglalkozik, hogy meglelhesse a Szent Grált. Ugyanakkor nagyon sokan is adják fel, mert rájönnek, hogy az általuk megálmodott stratégia életképtelen, pedig nem ritkán a fürdővízzel kiöntik a gyereket is. Ugyanis nem feltétlenül a stratégiában van a hiba. Meggyőződésem, hogy több olyan stratégia van ami eredményes tud lenni, mint ami nem.

Ez így eléggé ellentmondásosnak tűnik, pedig nem az. A stratégiák attól válnak eredménytelenné, még a legjobbak is, hogy annak alkalmazója, vagy kiötlője nincs tisztában a folyamatok lényegével. Márpedig az általános törvényszerűségeket senki nem hághatja át büntetlenül. A törvényszerűségek ismerete nélkül nincs tudás, ahol pedig nincs tudás, ott eredmény sincs.

A stratégiák többsége pontosan a "négyes egység" működése okán bukik el. Azon, amit ha megismerünk és a stratégia szolgálatába állítunk, akkor nem elbuktatja azt, hanem megvédi. Ezt az ellentmondást egyetlen dolog tudja feloldani. A tudás!

 

 

Téma: Intervallum fogalma a rulettben

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása